Ciasto z dodatkiem kawy zbożowej Inka. Wygląda i smakuje apetycznie.
składniki: 
blaszkę 12x30cm:
2 jajka
3/4  szklanki cukru
3 łyżki oleju
1 szklanka mleka
3 szklanki mąki
3 łyżki kawy zbożowej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
zapach rumowy
3 łyżki dżemu
 
polewa czekoladowa
przyrządzanie:
- Jajka utrzeć z cukrem na masę.
- Dodać olej.
- W misce zmieszać mąkę, kawę i proszek.
- Dodawać na zmianę z mlekiem do ucieranej masy.
- Na końcu dodać aromat i dżem.
- Włożyć do foremki (ciasto wychodzi gęste)
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.
- Gdy ostygnie polać polewą.
uwagi: 
JEŚLI LUBISZ PRZED WŁOŻENIEM CIASTA DO PIEKARNIKA ZATOP W NIM KOSTKI CZEKOLADY 
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















