Ciasto z dodatkiem kawy zbożowej Inka. Wygląda i smakuje apetycznie.
składniki:
blaszkę 12x30cm:
2 jajka
3/4 szklanki cukru
3 łyżki oleju
1 szklanka mleka
3 szklanki mąki
3 łyżki kawy zbożowej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
zapach rumowy
3 łyżki dżemu
polewa czekoladowa
przyrządzanie:
- Jajka utrzeć z cukrem na masę.
- Dodać olej.
- W misce zmieszać mąkę, kawę i proszek.
- Dodawać na zmianę z mlekiem do ucieranej masy.
- Na końcu dodać aromat i dżem.
- Włożyć do foremki (ciasto wychodzi gęste)
- Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 40 minut.
- Gdy ostygnie polać polewą.
uwagi:
JEŚLI LUBISZ PRZED WŁOŻENIEM CIASTA DO PIEKARNIKA ZATOP W NIM KOSTKI CZEKOLADY