Proste ciasto warte wypróbowania.

składniki: 
- pół litra kefiru
- 3 szklanki maki
- 1,5 szklanki cukru
- 3 łyżeczki kakao
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- pół kostki masła
- 2 łyżeczki dżemu
przyrządzanie:
- Masło rozpuść i ostudź.
- Wszystkie składniku wsyp do jednego naczynia i wymieszaj.
- Piecz w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.
- Możesz ciasto ozdobić polewą.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














