Wilgotne ciasto marchewkowe, przekładane pysznym kremem.
CZYTAJ RÓWNIEŻ: http://palcelizac.pl/swiateczne-pomysly-na-prezent-dla-fanow-gotowania/
![](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2017/12/Depositphotos_61769729_m-2015.jpg)
składniki:
- 2 pełne szklanki mąki pszennej
- 3 pełne szklanki startej na tarce marcheki
- szklanka oleju rzepakowego
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 4 jaja
- 1 łyżeczka sody odczyszczonej
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- sól - szczypta
KREM
- 1/2 sera mascarpone
- 1/2 szklanki cukru
- 100 g masła w tem. pokojowej
- orzechy włoskie do ozdoby
przyrządzanie:
>
CZYTAJ RÓWNIEŻ: http://palcelizac.pl/swiateczne-pomysly-na-prezent-dla-fanow-gotowania/