Marchewkowy zawrót głowy! Ten przepis to dowód na to, iż warzywa da się przemycić w każdym przepisie. Zapraszamy po wskazówki jak upiec pyszne, proste marchewkowe ciasto. Dla miłośników marchwi i nie tylko dla nich!
składniki:
- 2 jajka
- 200 g drobnego cukru (białego lub trzcinowego)
- 150 ml oleju roślinnego
- 200 g drobno startej marchewki
- 50 g posiekanych orzechów włoskich
- 75 g drobno pokrojonego ananasa (świeżego lub z puszki)
- 50 g wiórków kokosowych
- 200 g mąki
- po 1 łyżeczce: cynamonu, sody, soli
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
POLEWA
- 400 g cukru pudru (można dać mniej)
- 100 g kremowego serka (cream cheese) np. Philadelphia
- 50 g masła
- do dekoracji: połówki orzechów włoskich
przyrządzanie: