Ciasto marchewkowe z nutą pomarańczy. Klasyczna i sprawdzona wersja domowego wypieku. Zawsze wychodzi!

składniki:
- 1/2 kg startej na drobnych oczkach tarki marchewki
- 6 jaj
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 3/4 szklanki oleju
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki soku pomarańczowego
przyrządzanie:
1. Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, miksujemy.
2. Dodajemy olej, dodajemy sok z pomarańczy.
3. Suche składniki łączymy ze sobą. Następnie z masą jajeczną i marchewką.
3. Całość miksujemy na małych obrotach miksera.
4. Pieczemy przez 45 minut w temp. 180 stopni.
Dekorujemy według upodobań.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














