składniki:
- 5 jabłek
- szklanka cukru
- 2 łyżki oleju
- 3 jajka
- łyżeczka sody oczyszczonej
- łyżeczka proszku dopieczenia
- 2 szklanki mąki
- szklanka orzechów włoskich
- cukier waniliowy
przyrządzanie:
- Pokrojone w kostkę jabłka zasyp cukrem. Odstaw na godzinę.
- Następnie dodaj olej, ubite jajka, sodę i proszek. Potem wsyp mąkę, orzechy i cukier waniliowy.
- Wymieszaj i wlej do okrągłej formy. Piecz 60 minut w temperaturze 160 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















