Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

4 zdrowe sałatki dla zapracowanych!

Jak szybko ugotować fasolę?

Jak szybko ugotować fasolę?

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Mrożone wiśnie pod owsianą kruszonką

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

Jak perfekcyjnie ugotować ziemniaki? 5 prostych trików

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

10 pomysłów na serwowanie MAKARONU RYŻOWEGO

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

Jaglanka bananowa z mrożonymi owocami

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

4 rady babuni przydatne podczas gotowania!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Białkowy koktajl z tofu i owoców!

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

Prosty mus śniadaniowy o smaku SNIKERSA

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

15 pomysłów na wykorzystanie OGÓRKÓW w potrawach!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Daktylowe kulki z sezamem i orzechami!

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

Kremowe Smoothie Bowl z rukolą i owocami! HIT

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

CZEKOLADOWE TRUFLE WEGAŃSKIE BEZGLUTENOWE

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Chrupiąca ciecierzyca z piekarnika o smaku orientalnym

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

Pyszny makaron z cukinią i bazylią

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

WEGAŃSKI GULASZ Z WARZYWAMI

Ciasto orzechowo – budyniowe

Placek orzechowy z budyniem jest szybciutki w wykonaniu, idealny dla miłośników orzechów i delikatnych kremów! Dla nas bomba!

DSC_0436

składniki:

Składniki na ciasto:
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklanki cukru
  • 150 g masła
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
Składniki posiekać, zagnieść ciasto i podzielić na 2 części.

Warstwa orzechowa:

  • 250 g orzechów włoskich
  • 75 g masła
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki miodu

Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać posiekane orzechy, wymieszać, chwilkę pogotować.

Masa maślana:

  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 250 g masła
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru

przyrządzanie:

SPRAWDŹ PRZEPIS NA CIASTO ORZECHOWO – BUDYNIOWE >>>