Ciekawe ciasto warzywne- posmakuje każdemu.

składniki:
- szklanka mąki pszennej
- 2 jajka
- pól szklanki mleka
- 20 dag fasolki szparagowej
- 1/3 małego kalafiora
- 2 pomidory
- 2 marchewki
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Kalafior, fasolkę i marchewkę ugotuj na półtwardo w słonej wodzie. Mąkę zmiksuj z mlekiem, jajkami i szczyptą soli. Do ciasta dodaj drobno pokrojona fasolkę z marchewką, przełóż do małej podłużnej prostokątnej blachy.
- Ułóż posiekany kalafior oraz pokrojone pomidory bez skórki. Piecz 40 minut w temp. 160 stopni C.
- Cisto jest smaczne na zimno i na ciepło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














