Jeżeli uwielbiacie ostre smaki, powinniście wypróbować ten przepis. Cielęcina idealnie pasuje w połączeniu z pikantnym sosem paprykowo-pomidorowym. Przekonajcie się sami! Polecamy na dzisiejszy obiad.
składniki:
- 1 kg cielęciny bez kości
- 5 pomidorów
- 3 strączki papryki
- 3 duże cebule
- 4 ząbki czosnku
- 1 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
- 4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- łyżeczka oregano
- 4 łyżki oliwy
- łyżka masła
- bułka tarta
- sól
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















