Uwielbiamy ciasto bezowe. Jest puszyste, słodkie, rozpływa się w ustach i nie zawsze wychodzi. Za to bezy nie uwielbiamy, ale mamy rady jak temu zapobiec.
NIE OSZCZĘDZAJ NA CUKRZE
Cukier stanowi dla bezy cement, jeśli damy go choćby o łyżeczkę za mało może oklapnąć. Lepiej dać więcej cukru niż mniej. Zasada jest jedna. Na jedno białko powinna przypadać 1/4 szklanki cukru.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















