Sklejony ryż to zmora każdej pani domu. Nie wygląda i nie smakuje tak samo jak ten ugotowany na sypko. Istnieją proste i skuteczne porady jak ugotować perfekcyjny ryż, nawet gdy kupujesz ten z niższej półki.
RADA NUMER 2: NIE ODKRYWAJ POKRYWKI!
Podczas gotowania nie należy mieszać ryżu i nie wolno podnosić pokrywki. Gotować 15 minut od zagotowania – ryż biały, do 40 – ryż brązowy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)
















