Coulis to purée owocowe z surowych lub gotowanych owoców. Idealny jako dodatek do wszelkich deserów: ciast, naleśników czy lodów!
składniki:
- 125 g malin
- 125 g truskawek
- 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
- 1 łyżka cukru
przyrządzanie:
- Rozgnieść owoce widelcem. Wymieszać z sokiem cytrynowym i cukrem.
- Schłodzić masę w zamrażarce przed podaniem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















