Katalończycy uważają, że deser ten jest pierwowzorem innego znanego kremu, a mianowicie francuskiego „Creme brulè”. Warto spróbować tego hiszpańskiego deseru!
składniki:
- 2 i pół szklanki słodkiej śmietany,
- 2 szklanki mleka,
- cukier waniliowy,
- gałka cynamonu,
- skórka z cytryny,
- skórka z pomarańczy,
- 6 żółtek,
- 4 łyżki białego cukru,
- 3 łyżki brązowego cukru
przyrządzanie:
Sprawdź nasz przepis!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















