Hiszpanie uwielbiają małe przekąski zwane tapasami. A te krokiety są jednymi z najbardziej popularnych zakąsek, idealnych do wina czy piwa!
składniki:
- 200 g szynki hiszpańskiej jamón
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki masła
- 5 łyżek mąki pszennej
- 500 ml mleka
- 1/2 średniej wielkości cebuli
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól do smaku
- 50 g bułki tartej
- 1-2 jaja
- 1 l oleju do smażenia
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















