Szybka przekąska wegetariańska. Cukinia panierowana i smażona. Smakuje, jak kotlet schabowy. Idealny dodatek do dania głównego.
składniki:
- 2 cukinie
- szklanka bułki tartej
- 2 jajka
- garść startego sera żółtego
- olej do smażenia
- sól, pieprz, Vegeta
- mąka do panierowania
przyrządzanie:
- Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy w grube plastry.
- Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich przyprawy.
- Plastry cukinii panierujemy kolejno w: mące, jajku, i bułce tartej połączonej ze startym serem.
- Można to zrobić dwukrotnie, jeśli chcemy mieć grubszą warstwę.
- Smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni z obu stron.
- Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.