Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z łososiem i nektarynką

Sałatka z ziemniakami i łososiem

Sałatka z ziemniakami i łososiem

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

8 pomysłów na wykorzystanie CEBULI

Spaghetti z cukinią i papryką

Spaghetti z cukinią i papryką

Słoneczna sałatka

Słoneczna sałatka

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Bakłażany zapiekane z mozarellą

Piersi z kurczaka faszerowane

Piersi z kurczaka faszerowane

Bitki z jabłkiem

Bitki z jabłkiem

Domowe jagodzianki

Domowe jagodzianki

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

Naleśniki z kapustą i pieczarkami

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

NALEŚNIKI- 8 najlepszych przepisów

Torcik z naleśników

Torcik z naleśników

Ziemniaki zapiekane z bobem

Ziemniaki zapiekane z bobem

Sałatka z pora i selera

Sałatka z pora i selera

Zupa brokułowo- porowa z serem

Zupa brokułowo- porowa z serem

Cukinia panierowana a’la kotlet schabowy

Szybka przekąska wegetariańska. Cukinia panierowana i smażona. Smakuje, jak kotlet schabowy. Idealny dodatek do dania głównego.   

składniki:

  • 2 cukinie
  • szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
  • garść startego sera żółtego
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, Vegeta
  • mąka do panierowania

przyrządzanie:

  • Cukinie myjemy, osuszamy, kroimy w grube plastry.
  • Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich przyprawy.
  • Plastry cukinii panierujemy kolejno w: mące, jajku, i bułce tartej połączonej ze startym serem.
  • Można to zrobić dwukrotnie, jeśli chcemy mieć grubszą warstwę.
  • Smażymy na rozgrzanym oleju, aż ładnie się zrumieni z obu stron.
  • Usmażone kawałki przekładamy na ręcznik papierowy aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.