Cukinia w cieście naleśnikowym, z minimalnym dodatkiem jasnego piwa. Idealna przekąska na jesienne wieczory. Polecamy!

składniki:
- duża cukinia – 1 szt.
- mąka pszenna – 150 g
- sól, pieprz
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- jasne piwo – 50 ml
- mleko – pół szklanki ml
- jajko – 1 szt.
- olej do smażenia
przyrządzanie:
- Cukinię umyj, pokrój w grubsze plastry
- Z podanych składników zmiksuj ciasto naleśnikowe, odstaw na chwilę, aby napęczniało
- Rozgrzej olej na patelni
- Teraz maczamy w cieście i smażymy z obu stron na głębokim oleju. Gotowe placki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
- Posypujemy startym serem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














