Nie masz pomysłu na obiad? Nie wiesz czym tu zaskoczyć? Spróbuj mojego przepisu na farzerowane cukinię. Życzę smacznego!!!
Składniki:
- 1 kg cukinii
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 200 g mielonej wołowiny
- lub wieprzowiny
- 100 g śmietany
- 1 łyżeczka mąki sól, pieprz
- 1 łyżka posiekanego koperku
Przygotowanie:
Cebulę obrać, opłukać, posiekać, przesmażyć na maśle, dodać mięso, smażyć mieszając 10 minut.
Cukinię obrać, pokroić, usunąć pestki, miąższ pokroić w grubą kostkę, dodać do mięsa, dusić 10- minut, doprawić. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać śmietaną wymieszaną z mąką, zapiekać 20 minut w temperaturze 180 st.C. Posypać koperkiem i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













