Szukasz przepisu na małe co nieco? Dla niejadków, smakoszy jabłek i cynamonu? Dzisiaj prezentujemy jak sprytnie wykorzystać właśnie jabłka, które w połączeniu z innymi składnikami tworzą cynamonowe krążki. Pycha!
składniki:
- 4 jabłka
- 130 g mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru
- szczypta cynamonu
- 1 jajko
- 250 ml maślanki
przyrządzanie:
Wymieszaj jajko z maślanką. Następnie mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól wysyp na płaski talerzyk. Przygotuj również, ale osobno cukier i cynamon. Teraz pokrój jabłuszka w grube plastry, usuń z nich gniazda.
Zamocz plaster jabłka w suchych składnikach, potem w masie jajecznej i na końcu w cynamonie z cukrem. Smaż na oleju na złoto.