Szybka zupa cytrynowa z cukinią. Modyfikacja klasycznego przepisu, który przypadnie do gustu największemu niejadkowi.

składniki:
- 3 niewielkie cukinie
- 2 cytryny
- 3 szklanki wody lub bulionu
- 125 ml śmietany
- 1 pomarańcza
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Cukinię umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać bulionem lub wodą.
- Otrzeć skórkę z obu cytryn, dorzucić do garnka, wycisnąć sok i również dodać.
- Gdy cukinia będzie miękka, zmiksować ją w garnku. Śmietanę połączyć z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
- Wlać do zupy. Wymieszać. Podawać z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














