Takich chipsów jeszcze nie próbowaliście! Oto nasz autorski przepis na cytrynowe chipsy z jarmużu.

składniki:
- jarmuż
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- pieprz cytrynowy
- sól
- oliwa
przyrządzanie:
- Piekarnik nagrzać do 190 stopni C.
- Jarmuż umyć.
- w dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, dodać pieprz cytrynowy, odrobinę soli, startą skórkę z cytryny i sok z cytryny. Dodać jarmuż i wszystko wymieszać.
- Piec przez około 10 minut.
- Uwaga, aby chipsy się nie spaliły!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














