Banalnie proste, mocno czekoladowe i niesamowicie zdrowe ciasteczka z mąki razowej. Idealne dla dzieci!
składniki:
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- pół szklanki mąki pszennej razowej
- 1 jajko
- pół szklanki cukru
- 70 g masła
przyrządzanie:
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
- Masło roztop na patelni
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia
- W większej misie rozbełtać widelcem jajo, wymieszać z cukrem.
- Dodać lekko przestudzone masło
- Przesiać mąkę przez sito
-
Następnie powoli wsypywać mąkę razową, proszek do pieczenia, roztopioną czekoladę, delikatnie wymieszać.
- Nabierać pełną łyżkę stołową ciasta i nałożyć na blaszkę
-
Piec w temperaturze 180ºC p 15 minut