Banalnie proste, mocno czekoladowe i niesamowicie zdrowe ciasteczka z mąki razowej. Idealne dla dzieci!

składniki:
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
- pół szklanki mąki pszennej razowej
- 1 jajko
- pół szklanki cukru
- 70 g masła
przyrządzanie:
- Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej
- Masło roztop na patelni
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia
- W większej misie rozbełtać widelcem jajo, wymieszać z cukrem.
- Dodać lekko przestudzone masło
- Przesiać mąkę przez sito
-
Następnie powoli wsypywać mąkę razową, proszek do pieczenia, roztopioną czekoladę, delikatnie wymieszać.
- Nabierać pełną łyżkę stołową ciasta i nałożyć na blaszkę
-
Piec w temperaturze 180ºC p 15 minut
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














