Deser ten nie tylko jest przepyszny, ale wygląda niesamowicie. Może być ozdobą na każdym przyjęciu albo możecie zrobić z niego bombonierkę dla bliskiej osoby!
składniki:
25 dag margaryny
ok. 1/2 szk. cukru drobno mielonego
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 żółtko
3-4 łyżki kakao
1-2 łyżeczka wódki
2 opakowania herbatników
wiórki kokosowe
przyrządzanie:
Margarynę należy utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkiem na gładką masę. Pokruszyć drobno herbatniki (najlepiej zawinąć je w wytrzymałą torebkę foliową i przejechać po nich kilka razy wałkiem do ciasta) i dodać je do masy. Po dokładnym wymieszaniu dodać alkohol i kakao, po czym wstawić na 1-2 h do lodówki, by masa stwardniała. Po tym czasie formować małe kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych.
Przechowywać w lodówce.
ZOBACZ TEŻ: Wilgotne ciasto piernikowe