Czy można wyobrazić sobie lepszy deser niż domowe, świeże babeczki czekoladowe? Tak! Takie, które w środku kryją w sobie waniliowy budyń. Jeżeli jeszcze ich nie próbowaliście, najwyższy czas nadrobić zaległości :)!
składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 50 g roztopionego i ostudzonego masła
- 3 łyżki kakao (ciemnego)
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- budyń waniliowy
przyrządzanie:
- Zrobić budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany budyń ostudzić.
- Pozostałe składniki wymieszać łyżką.
- Papilotki wypełnić do połowy ciastem, a następnie łyżeczką gęstego budyniu. Każdą babeczkę przykryć pozostałym ciastem.
- Piec 20 minut w 180 stopniach.