Krem czy smarowidło do chleba na bazie kaszy jaglanej, orzechów laskowych i kakao. Przepyszny! Smakuje prawie jak Nutella!

składniki:
- szklanka orzechów laskowych
- 1 tabliczka czekolady
- 4 łyżki kakao
- garść daktyli
- 100 gram kaszy jaglanej
- 2, 5 szklanki mleka
przyrządzanie:
- Orzechy laskowe zmiel na pyłek
- Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw
- Kaszę jaglaną ugotuj w wodzie, ale tym razem przedłuż czas gotowania do 30 minut
- Po tym czasie dodajemy do niej połamaną czekoladę i dokładnie mieszamy.
- Po chwili dodajemy pozostałe składniki i całość blendujemy na mus
- Gotowa do smarowania chleba, naleśników
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














