Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Chłodnik truskawkowy

Chłodnik truskawkowy

6 przepisów z użyciem KURKUMY

6 przepisów z użyciem KURKUMY

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Kto nie powinien jeść RABARBARU?

Czy stokrotki są jadalne?

Czy stokrotki są jadalne?

Sos Aioli

Sos Aioli

CANNELLONI- 3 przepisy na włoski przysmak!

CANNELLONI- 3 przepisy na włoski przysmak!

Orzeźwiający deser z mango, pomarańczy i galaretki!

Orzeźwiający deser z mango, pomarańczy i galaretki!

Czym różnią się oliwki czarne od zielonych?

Czym różnią się oliwki czarne od zielonych?

SYROP KLONOWY – 3 ciekawostki

SYROP KLONOWY – 3 ciekawostki

Muffiny bekonowo- serowe

Muffiny bekonowo- serowe

Który łosoś jest lepszy: atlantycki czy norweski?

Który łosoś jest lepszy: atlantycki czy norweski?

10 inspiracji na przygotowanie pysznych ciasteczek

10 inspiracji na przygotowanie pysznych ciasteczek

Gruszki w zalewie cytrynowej

Gruszki w zalewie cytrynowej

HOMARY- 3 ciekawostki, zalety spożywania

HOMARY- 3 ciekawostki, zalety spożywania

Jak usunąć plamy z tłuszczu?

Jak usunąć plamy z tłuszczu?

WĄTRÓBKA- 4 proste przepisy na jej wykorzystanie

WĄTRÓBKA- 4 proste przepisy na jej wykorzystanie

Czekoladowy tort naleśnikowy! HIT internetu!

Wygląda wspaniale, kosztuje mniej pracy niż Ci się wydaje. Robi ogromne wrażenie na gościach! A jak smakuje to już musicie przekonać się sami!  

składniki:
Naleśniki: - szklanka mleka - 3 łyżki kakao - 4 łyżki mąki - pół tabliczki czekolady - 1 jajko - 1 łyżka roztopionego masła Krem do tortu: - 250 g ricotty lub mascarpone - 125 ml śmietany 30% - 2 łyżeczki cukru waniliowego do ozdoby tabliczka czekolady

przyrządzanie:

  • Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, odstaw na moment.
  • Wszystkie składniki na naleśniki łączymy razem, miksujemy i smażymy na rozgrzanej tłuszczem patelni, cienkie naleśniki.
  • Składniki na masę łączymy razem i miksujemy do momentu powstania gęstego, puchatego kremu.
  • Teraz każdy naleśnik smarujemy cienko kremem i przykrywamy kolejną warstwą.
  • Na koniec rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka dekorujemy cały tort.
  • Można udekorować świeżymi owocami.