Bardzo pyszne i aromatyczne danie.

składniki:
- kawałek kiełbasy
- 4 cebule
- puszka czerwonej fasoli
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól
- majeranek
- pieprz cayenne
- 2 szklanki wody
przyrządzanie:
- Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni razem z posiekaną cebulą.
- Przełóż do garnka , dodaj 2 szklanki wody i zagotuj.
- Dodaj sól i odrobinę pieprzu cayenne. Wymieszaj.
- Po chwili dodaj odsączona i przepłukaną fasolkę oraz 3 łyżki koncentratu pomidorowego i dokładnie wymieszaj.
- Chwilę pogotuj i na końcu dopraw majerankiem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














