Idealny przepis gdy nie masz ochoty na mięso, a na warzywa. Czerwona papryka faszerowana ryżem i pieczarkami.
składniki:
- 3 papryki
- 200 g ryżu
- 1 cebula
- garść zieleniny
- 1 ząbek czosnku
- 120 g sera mozzarella
- 1 puszka pomidorów
- garść pieczarek
przyrządzanie:
- Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni C.
- Ryż biały gotuję zgodnie z instrukcją.
- Pieczarki, cebulę, ząbek siekam na drobno, podsmażam na oliwie, po chwili dodaję pomidory z puszki oraz przyprawy, dokładnie mieszam i łączę z ugotowanym ryżem.
- Paprykę myję, odcinam jej górną część, wyjmuję gniazda nasienne, wkładam farsz i skrapiam oliwą, wkładam do pieca na 35 minut, a przed końcem pieczenia na każdą paprykę daj plasterek sera.
- Gotowe, podajemy na ciepło!