Zamiast makaronu, ryżu czy ziemniaków. Grzanki o mocnym aromacie czosnku idealnie wpisują się jako dodatek do zup- kremów i nie tylko. Bardzo przyjemne wykonanie!

składniki:
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki masła
- granulowany czosnek
- suszone zioła: kolendra, bazylia, pietruszka
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Przygotuj patelnię
- Na patelni podgrzej masło lub olej kokosowy
- Wrzucamy pokrojony chleb
- Posypujemy wszystkimi przyprawami, mieszamy drewniana łyżką
- Cały czas mieszamy, aż grzanki będą miały złoty kolorek
- Można dodać więcej masła jeśli to koniecznie
- Studzimy i podajemy jako dodatek do zup czy sałatek
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














