Kimchi staje się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Danie inspirowane kuchnią koreańską wkracza na salony! Jeśli wejdziesz do jakiejkolwiek koreańskiej restauracji, prawdopodobnie znajdziesz w menu kimchi. Ta popularna koreańska przystawka jest wypełniona pysznym smakiem i dobroczynnymi składnikami odżywczymi. Ale czym dokładnie jest kimchi?
Krótko mówiąc, kimchi to fermentowane danie warzywne, a dokładnie kiszone warzywa. Dostępne są setki odmian, ale ta, którą najbardziej znamy, jest zrobiona z solonej kapusty napa i przypraw. Kimchi często miesza się z innymi warzywami, takimi jak rzodkiewka, cebula i czosnek. To świetna przekąska wegańska o niskiej zawartości węglowodanów, którą można przygotować na wiele sposobów. Niektóre odmiany regionalne wytwarzane są z ogórków, a kimchi często ma ostry smak, dzięki płatkom czerwonej papryki.