Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

BOTWINKA- najważniejsze informacje

BOTWINKA- najważniejsze informacje

MROŻONA HERBATA- 7 najlepszych przepisów

MROŻONA HERBATA- 7 najlepszych przepisów

Wegetariański pasztet z kaszy jaglanej, gryczanej i soczewicy

Wegetariański pasztet z kaszy jaglanej, gryczanej i soczewicy

Sałatka z batatem, fetą, rzodkiewką, pomidorami

Sałatka z batatem, fetą, rzodkiewką, pomidorami

Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

Omlet biszkoptowy z bitą śmietaną

Pietruszkowo- ogórkowy chłodnik z grzankami

Pietruszkowo- ogórkowy chłodnik z grzankami

Kalarepa- 3 ciekawostki, o których nie wiedziałeś!

Kalarepa- 3 ciekawostki, o których nie wiedziałeś!

8 przepisów z MIODEM (desery, śniadania, napoje)

8 przepisów z MIODEM (desery, śniadania, napoje)

Jakie ryby najczęściej uczulają?

Jakie ryby najczęściej uczulają?

LICZI- ciekawostki, jak jeść, jakie owoce wybierać!

LICZI- ciekawostki, jak jeść, jakie owoce wybierać!

Sos Romesco do mięsa, kanapek

Sos Romesco do mięsa, kanapek

Serowe rogaliki- prosty przepis

Serowe rogaliki- prosty przepis

POMELO- 4 ciekawostki o tym egzotycznym owocu!

POMELO- 4 ciekawostki o tym egzotycznym owocu!

10 przepisów z CEBULĄ w roli głównej!

10 przepisów z CEBULĄ w roli głównej!

Brokuł zapiekany z sosem czosnkowym i serem żółtym

Brokuł zapiekany z sosem czosnkowym i serem żółtym

Kremowy shake z pokrzywy i banana

Kremowy shake z pokrzywy i banana

Czym jest KIMCHI (kiszone warzywa)?

Kimchi staje się coraz bardziej popularne w naszym kraju. Danie inspirowane kuchnią koreańską wkracza na salony! Jeśli wejdziesz do jakiejkolwiek koreańskiej restauracji, prawdopodobnie znajdziesz w menu kimchi. Ta popularna koreańska przystawka jest wypełniona pysznym smakiem i dobroczynnymi składnikami odżywczymi. Ale czym dokładnie jest kimchi? 

 

 

Krótko mówiąc, kimchi to fermentowane danie warzywne, a dokładnie kiszone warzywa. Dostępne są setki odmian, ale ta, którą najbardziej znamy, jest zrobiona z solonej kapusty napa i przypraw. Kimchi często miesza się z innymi warzywami, takimi jak rzodkiewka, cebula i czosnek. To świetna przekąska wegańska o niskiej zawartości węglowodanów, którą można przygotować na wiele sposobów. Niektóre odmiany regionalne wytwarzane są z ogórków, a kimchi często ma ostry smak, dzięki płatkom czerwonej papryki.