Kulki daktylowe z sezamem są po prostu  pyszne! Do przygotowania kulek daktylowych możesz użyć dowolnych orzechów, możesz obtoczyć dodatkowo w sezamie lub w kakao. Pamiętaj, aby gotową masę schłodzić przynajmniej 15 minut.
 

składniki: 
- 1 szklanka daktyli
- 1,5 szklanki orzechów nerkowca
- 1 szklanka sezamu
- 1 łyżeczka cynamonu
- szczypta soli
przyrządzanie:
- Daktyle namaczam przez około 2 godziny, następnie odsączam i blenduję na gładką masę.
- W młynku do kawy mielę orzechy nerkowca. Do zblendowanych daktyli dodaję zmielone orzechy, sezam, przyprawy i mieszam do połączenia składników. Masę wstawiam do lodówki na 15 minut.
- Dłonie zwilżam wodą, z masy formuję kulki. Ponownie wkładam na chwilę do lodówki.
uwagi: 
Przepis i piękne zdjęcia pochodzą z bloga KUKUŁECZKI.PL >>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














