Gdy tylko nadchodzą cieplejsze dni, rozpoczynamy grillowanie. Ponoć Polacy spotykają się w ten sposób aż 32 miliony razy. Warto się do tego dobrze przygotować i na ruszt wrzucić cos innego niż wszyscy
Nie ma to jak dobre szaszłyki. Warto pamiętać, że by kijki nam się nie spaliły, warto je przedtem pomoczyć co najmniej godzinę w wodzie – nad ciepłem będą oddawać wilgoć, nie będą zaś się palić. Co możemy przygotować? W zasadzie wszystko. Polecamy gorąco SZASZŁYKI KREWETKOWE, których przygotowanie zajmie nam dosłownie chwilę. SZASZŁYKI Z KURCZAKA I TRAWY CYTRYNOWEJ wymagają trochę zachodu, ale za to odwdzięczają się oryginalnym, głębokim smakiem. Podobnie jest z SZASZŁYKAMI Z INDYKA I ANANASA. Z myślą o tych, którzy za mięsem nie przepadają warto przygotować SZASZŁYKI Z TOFU.
Kuchnia wegetariańska może podsunąć nam wiele wspaniałych inspiracji. Warto przynajmniej spróbować BAKŁAŻANÓW NA OSTRO oraz ROLADEK Z BAKŁAŻANÓW. Wspaniałym uzupełnieniem będą dla nich GRILLOWANE OSCYPKI.
A jeśli okazuje się, że bez mięsa nie przeżyjemy, to warto sięgnąć po GRILLOWANEGO KURCZAKA Z BOCZKIEM albo niezwykle wykwintne SZPARAGI Z BOCZKIEM. A już królem opiekania będzie przygotowany z odpowiedni przygotowanych dzwonka ŁOSOŚ Z RUSZTU.