Gotowy w 5 minut, deser śmietanowy. My uwielbiamy go wcinać na śniadanie, lekko zimny! Pięknie wygląda polany czekoladą!

składniki:
- opakowania serka mascarpone
- opakowanie śmietanki 30%
- 3 łyżki cukru pudru
- dowolne owoce
- paczka herbatników
- 3 łyżki kakao
- kilka kostek czekolady i wafelki do dekoracji
przyrządzanie:
- Śmietanę ubij na puch
- Dodaj serek mascarpone
- Dodaj cukier
- Miksuj na najmniejszych obrotach, albo ręcznie przez dosłownie moment
- Masę rozdziel na pół, do jednej części dodaj kakao i zamieszaj do połączenia
- Pokrusz wałkiem herbatniki
- W szklanym pucharku układaj warstwami : herbatniki pokruszone, masa ciemna, owoce, masa jasna, owoce, dekoracja (rurki, roztopiona lub starta czekolada)
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














