Ostre skrzydełka w słodkiej odsłonie.

składniki:
- 2 kg drobiowych skrzydełek
- 40 dag płynnego miodu
- 4 duże ząbki czosnku
- łyżeczka cynamonu
- po łyżeczce pieprzu i ostrej papryki
- sól
- 2 szklanki oleju do smażenia
przyrządzanie:
- Skrzydełka umyć i osuszyć. Czosnek obrać i posiekać. Rozetrzeć z solą i natrzeć skrzydełka.
- Miód wymieszać z pieprzem, papryką oraz cynamonem i zagotować.
- Skrzydełka zanurzyć w gorącym miodzie i odłożyć, by zastygł. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju na ciemnobrązowy kolor.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














