Dietetyczne ciasto jabłkowe, gotowe w 10 minut.
składniki:
- Mąka pszenna graham (typ 1850) - szklanka
- Soda oczyszczona - łyżeczka
- Migdały (posiekane lub zmiksowane) - 4 łyżki
- Cynamon - 1/2 łyżeczki
- Imbir - 1/4 łyżeczki
- Gałka muszkatołowa - 1/4 łyżeczki
- Suszone daktyle (posiekane) - 10 sztuk
- Suszona żurawina - 2 łyżki
- Słodkie jabłka - 4 średnie sztuki
- Jaja - 2 sztuki
przyrządzanie:
- Jabłka należy obrać i pokroić w kosteczkę – wymieszać z pozostałymi składnikami.
- Masę przełożyć do keksówki i piec w temp. 180 stopni C przez 40 minut. Jeśli używacie keksówki silikonowej nie trzeba wykładać jej papierem do pieczenia.