Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Dietetyczne smaki – puszysty sernik na zimno

Dzisiaj przedstawiamy przepis na przepyszny sernik dla osób będących na diecie. Dzięki niemu można delektować się słodkościami, nie martwiąc się o zbędne kalorie. Do przygotowania tego serowego deseru potrzebujesz: serek homogenizowany, jogurt, maliny, żelatynę, gorącą wodę oraz dietetyczne herbatniki (np. Fibroki).

Plan kuracji odchudzającej może być przyjemny i smaczny!

Osoby będące na diecie również mogą sobie pozwolić na apetyczne przekąski. Wystarczy je odpowiednio przygotować, aby były zarówno dobre w smaku, jak i nietuczące. – Plan kuracji odchudzającej powinien być oparty na smacznych i prostych do przygotowania daniach – radzi Zofia Urbańczyk, dietetyk z Naturhouse. Warto zatem skorzystać ze specjalnych przepisów, dzięki którym można delektować się pysznymi potrawami, nie martwiąc się o zbędne kalorie. Puszysty sernik na zimno? – czemu nie!

Składniki:

  1. 500 g serka homogenizowanego (3% tłuszczu) lub zmielonego chudego twarogu
  2. 400 ml jogurtu naturalnego light bez cukru
  3. maliny
  4. 3-5 łyżeczek żelatyny
  5. 50 ml gorącej wody
  6. dietetyczne herbatniki (np. FIBROKI)

Sposób przygotowania:

  1. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.
  2. Serek i jogurt dokładnie wymieszać mikserem na gładką masę.
  3. Następnie w trakcie mieszania masy stopniowo dolewać ostudzoną żelatynę. Na końcu dodać maliny i delikatnie wymieszać całość.
  4. Masę wylać na foremkę wyłożoną herbatnikami i odstawić do lodówki.
  5. Można również podawać z musem malinowym.