Bardzo fajne połączenie curry i ananasa.

składniki:
- cebula
- 500 g ananasa
- 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych
- 2 łyżki curry
- 200 ml bulionu
- 200 ml mleczka kokosowego
przyrządzanie:
- Pokrojoną cebulę zeszklić na oleju. pokroić ananasa w kostkę i wymieszać z przygotowaną cebulą.
- Posypać curry, wlać bulion i mleko kokosowe. zagotować i gotować na małym ogniu 10 minut.
- Sos pikantnie doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, zagęścić mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














