Dip serowy- bardzo oryginalny dodatek na imprezę.

składniki:
- czerwona cebula
- 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- łyżka oliwy
- łyżka chilli
- 300 ml śmietany 18%
- 300 g startego żółtego sera
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie.
- Dodaj pokrojona w drobną kostkę fasolę i chilli.
- Podgrzewaj 3 minuty.
- Wlej śmietanę i dalej podgrzewaj, ale nie gotuj.
- Dodaj ser i mieszaj dokładnie, aby się całkowicie rozpuścił.
- Dopraw solą, pieprzem i odrobiną chilli.
- Przełóż do miseczki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














