Ten dip idealnie pasuje do słodkich ziemniaków lub marchewek. Również sprawdzi się jako dodatek do nachosów. Oto dip z buraków.

składniki:
450 g upieczonych buraków
1/2 szklanki posiekanych orzechów (np. włoskich, laskowych, nerkowca)
2 łyżki jogurtu greckiego
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżka posiekanego koperku
sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
ZOBACZ WYKONANIE >>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














