- 150 g gęstej śmietany
- 4 łyżki keczupu
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki soku pomarańczowego
- sól
- pieprz
- cukier
Śmietanę dokładnie wymieszać z 3 łyżkami keczupu, majonezem i sokiem pomarańczowym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gotowy sos polać pozostawioną łyżką keczupu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













