Te ciasteczka naprawdę potrafią zakręcić w głowie, a szczególnie fanom czekolady i wszelkich słodkości.

składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 1/2 kostki masła
- pół szklanki cukru pudru
- 2 duże łyżki ciemnego kakao
- jajko
- 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki sody
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Masło połączyć z cukrem i ubić na puszysto. Dodać kakao, jajko i wciąż ubijać.
- Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą. Połączyć z wcześniej przygotowaną masą.
- Teraz czas na formowanie ciasteczek. Z podanych składników powinno wyjść około 12 sztuk.
- Formować placuszki a na środku układać kostkę czekolady i zlepić brzegi ciasteczka.
- Piec przez 13 minut w 180 stopniach.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














