Domowa granola do jogurtu, do mleka, jako przekąska. Kochamy i od wielu lat jesteśmy miłośnikami takiego połączenia.

składniki:
- 1/2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki płatków orkiszowych
- 2 łyżki miodu lipowego
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 4 łyżki rodzynek lub żurawiny suszonej
- 4 łyżki orzechów włoskich
- 4 łyżki orzechów laskowych
- 7 suszonych moreli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta gałki muszkatołowej
przyrządzanie:
- Orzechym, migdały, suszone morele posiekaj na mniejsze kawałki.
- Wymieszaj z resztą składników.
- Teraz wszystko rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 16o stopni i zostaw na około 25 minut. Co jakiś czas wymieszaj składniki, aby się równomiernie upiekły.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














