Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

Jak Planować Menu na Tydzień i Nie Zwariować

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

5 Pomysłów na Kolację w 15 Minut

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

10 Obiadów, Które Zrobisz w Mniej Niż 30 Minut – Pomysły na Każdy Dzień Tygodnia!

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

5 pomysłów na przepisy z agrestem – zarówno na letnie desery, jak i inne ciekawe dania:

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Jagody – zdrowotne właściwości, które warto znać

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze przekąski z jagodami na lato – sprawdzone pomysły i przepisy

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najlepsze desery bez pieczenia na lato – 5 sprawdzonych przepisów

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Najszybsze ciastka dla dzieci na wakacje – 3 ekspresowe przepisy

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Jaki jest najbezpieczniejszy węgiel do grilla – co wybrać i dlaczego to ważne?

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

Szybkie potrawy na piknik – łatwe i pyszne pomysły na przekąski na świeżym powietrzu

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

🔥 Najszybsze potrawy na grilla – gotowe w 10–15 minut!

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Czy aluminiowe tacki na grilla są bezpieczne?

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa w kuchni – przepisy kulinarne z aromatem kofeiny

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Kawa i deser – jak dobrze połączyć smaki? Praktyczny przewodnik

Domowa pizza – włoski przepis

Nie jesteśmy fanami fast foodów, jednak uśmiech na twarzach domowników, kiedy proponujemy na obiad pizze jest bezcenny. Taki posiłek najlepiej przygotować samodzielnie, korzystając jedynie z pomocy bliskich. Domowa pizza będzie zdecydowanie zdrowsza, a wspólnie spędzony czas przy jej przygotowaniu może okazać się dobrą zabawą. Pizza to doskonały pomysł na obiad lub kolację, kiedy nie mamy czasu czy pomysłu na przygotowywanie wykwintnych posiłków. Wystarczy trochę warzyw, ulubiony ser oraz składniki na ciasto. Marka Kühne proponuje wykonać prawdziwą, neapolitańską pizzę, na cienkim spodzie. Do jego wykonania potrzebujemy jedynie wody (150 ml), mąki (150 g), łyżeczkę soli morskiej i 15 g drożdży. Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy resztę składników. Ciasto zagniatamy i zostawiamy na 30 min pod przykryciem żeby wyrosło. Następnie rozwałkowujemy je. Reszta składników zależy już od indywidualnych preferencji.

składniki:

  • Koncentrat pomidorowy
  • Mozzarella pokrojona w plasterki

  • Rukola

  • Czarne oliwki

  • Suszone pomidory

  • Ocet balsamiczny Kühne

przyrządzanie:

Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i połóż na nim pokrojony w plasterki ser mozzarella. Dodaj przekrojone na pół czarne oliwki i suszone pomidory. Pizzę piecz przez ok. 15 minut w piekarniku. Po wyjęciu posyp całość rukolą i skrop octem balsamicznym.

 

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem