Lubicie prażoną cebulkę, którą podają w barach m.in. do hot-dogów? Już teraz możecie przygotować taki dodatek sami! Sprawdźcie domowy przepis na prażoną cebulkę!
składniki:
- 2 cebule
- 2 łyżki mąki
- 1/2 łyżeczki curry
- sól - opcjonalnie
- olej (około 1 litr)
przyrządzanie:
- Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki lub piórka.
- Mąkę mieszamy z curry. Obtaczamy w niej cebulę.
- Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i partiami smażymy cebulę do zarumienienia (od czasu do czasu mieszamy).
- Wyjmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
- Cebulkę wsypujemy do miseczki, posypujemy solą i mieszamy.
- W szczelnym pojemniczku można przechowywać prażoną cebulkę nawet przez kilka tygodni.
Zobacz też przepis na: Krążki cebulowe
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














