Domowa przyprawa do steków, idealny zamiennik sklepowej chemii.

składniki:
- 2 łyżki grubo mielonego pieprzu
- 2 łyżki soli
- 2 łyżeczki cebuli w proszku
- 2 łyżeczki suszonego mielonego czosnku
- 2 łyżeczki suszonej papryki czerwonej
- 2 łyżeczki zmiażdżonych nasion kolendry
- 2 łyżeczki zmiażdżonych płatków czerwonej papryki
przyrządzanie:
- W małej misce połącz wszystkie składniki.
- Przechowywać w szczelnym pojemniku, w chłodnym i suchym miejscu, przez okres do 1 roku.
- Nadaje się do steków, ale i innych mięs.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














