Dla miłośników kokosa mamy batoniki Bounty. Domowej roboty, bez dodatku aromatów i barwników. Dacie się skusić?

składniki:
puszka mleka kokosowego
- 2 tabliczki czekolady
- 2 łyżki miodu
- 300g wiórków kokosowych
- łyżka oleju kokosowego
przyrządzanie:
Wiórki zalej mleczkiem kokosowym i odstaw na godzinę, a następnie dodaj do nich miód i roztopiony olej kokosowy. Uformuj batoniki według własnego uznania. Gotowe batony odstaw na pół godziny do lodówki, by stężały. Czekoladę rozpuść w w małym rondelku, a jeśli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej odrobinę mleka. Oblej batoniki i wstaw do lodówki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














