Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

Herbata matcha z mleczkiem kokosowym

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

3 szybkie przepisy na jesienne desery! (ciasto, czekolada na gorąco, pieczone jabłka z lodami)

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Jesienny kompot z nutą orientalną!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Ciasteczka z czekolady i fasoli czerwonej z puszki!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Imbirowa herbata na ból gardła!

Marmolada cebulowa

Marmolada cebulowa

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

Ciasteczka z kardamonem i cynamonem

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

RÓŻOWY krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

15 pomysłów na podanie POMIDORÓW!

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

Ekspresowa zupa z mrożonego groszku i brokuła

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

4 przetwory jesienne, które musisz zrobić!

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

Pieczone jabłka z serkiem i rodzynkami

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

4 dania, które zadbają o twoją odporność!

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

OBIAD ZA GROSIK: Krem ziemniaczany z imbirem

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

SZYBKA PRZEKĄSKA: ser żółty w chrupiącej panierce

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

10 pomysłów na podanie JAJECZNICY!

Domowe ciasto z rabarbarem

Sezon na rabarbar w pełni. Korzystamy i podrzucamy najlepszy przepis na domowe ciasto z kruszonką. PYCHA!

składniki:
– 4 jajka – 1 szklanka cukru – 250 g masła – 2 i 1/2 szklanki mąki mąki – 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia – 1 cukier waniliowy – szczypta soli Dodatkowo: – 600 g rabarbaru Kruszonka: – 140 g mąki – 70 g masła – 70 g cukru (1/2 można zastąpić cukrem z prawdziwą wanilią)

przyrządzanie:

Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Przygotuj kruszonkę: masło pokrój na drobne kawałeczki i rozetrzyj z resztą składników. Rabarbar umyj, osusz i pokrój na małe kawałki. Jajka ubij z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sito i połącz z masą jajeczną. Na koniec dodaj ostudzone masło i dokładnie wymieszaj. Blachę (ok. 25×38 cm) wyłóż pergaminem lub posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Nałóż ciasto, wyrównaj, posyp rabarbarem i kruszonką. Piecz w temperaturze 180 st.C (160 st.C z termoobiegiem) przez około 50 minut do tzw. „suchego patyczka”.