Naturalne, domowe i bardzo ekologiczne kostki rosołowe.
składniki:
marchewki 4
pietruszki 4
duży kawał selera
3 łodygi selera naciowego
1 cebula
duża pora
lubczyk - świeży
sól
6 liści laurowych
6 ziarenek ziela angielskiego
pieprz
przyrządzanie:
Wszystkie składniki kroimy jak najdrobniej, potem traktujemy blenderem lub tłuczkiem do mięsa.
Masę przekładamy do garnuszka. Dosyp sól, pieprz. Podsmażymy na patelni bez tłuszczu 20 min.
Masę studzimy i formujemy w kostki w specjalnym pojemniku na lód i do zamrażarki na noc.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















