Domowe krówki, z solą morską. Najprostszy przepis!

składniki:
- 400 ml śmietanki 30%
- szklanka cukru
- kostka masła
- 2 łyżki soli morskiej
przyrządzanie:
- Roztapiamy masło na patelni, albo w mikrofali
- Śmietanę i cukier mieszamy i podgrzewamy
- Składniki łączymy (masło przelewamy do śmietany)
- Podgrzewamy przez około 20 minut
- Następnie przelewamy do formy, posypujemy solą po wierzchu i studzimy.
- Ostudzoną masę kroimy w kostkę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














